L10K
Deutsch English Français Česky Nederlands

34. Mezinárodní běžecký desetiboj 2017
− Hengelo −
Zprávy a tisková sdělení

Deze 89-jarige Tsjech liep in de hitte de tienkamp in Hengelo

(zie ook www.tubantia.nl)

Opmerkelijk HENGELO - De temperaturen lagen dit weekeinde boven de dertig graden, maar de 89-jarige Jiri Soukup gaf geen krimp. De oude Tsjech was de attractie van de internationale looptienkamp in Hengelo.

Erik Lentfert 29-05-17, 07:17

Adviezen aan ouderen om het rustig aan te doen en in de schaduw te blijven, sloeg Soukup in de wind. Voor de tien looponderdelen in de brandende zon boven het FBK-stadion draaide hij zijn hand niet om. Van alle atleten op de tienkamp werd hij het hardst aangemoedigd; zijn afsluitende 10 kilometer volbracht hij in 1u51.26.
Bonnefooi

De Tsjech, die op de bonnefooi naar Nederland reisde met twee eveneens bejaarde metgezellen, bleek woensdagavond bij de registratie niet over een overnachtingsplek te beschikken.

Dat was qua communicatie nog niet eenvoudig te achterhalen, want Soukup spreekt geen Engels, een klein beetje Duits en is ook nog eens half doof. Toen het probleem uiteindelijk duidelijk werd heeft de organisatie meteen geprobeerd een onderkomen voor de bejaarde atleet te regelen.
Winnaar in leeftijdscategorie

Dit werd uiteindelijk gevonden in een vakantiewoning bij Eureka, achter Deurningen. Soukup zegevierde uiteindelijk glorieus in zijn leeftijdscategorie, de klasse M85, waar hij ook de enige deelnemer was.

Erik Lentfert voor tubantia, 29.5.2017

    Poslední změny dne: 17.6.2019   [Zpět na začátek stránky]   [Hlavní stránka]   [Impresum]   [2020]   [2019]     Všechny údaje bez záruky.      © 2002-2019 Uwe Warmuth >>> www.bezecky-desetiboj.eu
    Tato webová stránka nepoužívá cookies, neshromažďuje statistiky návštěvníků a nemá žádné kontakty se sociálními sítěmi.
Zpět na začátek stránky